Čisto srce i ničeg se ne boj

Bilo je puno utakmica koje su određivale Hajdukovu budućnost što se rezultata tiče. I puno puta smo bili kratki za taj jedan gol, puno puta smo se ljutili što smo imali osjećaj da nam fali taj jedan mali korak, to nešto.

Godinama se trudimo dignuti klub na razinu na kojoj on mora biti, a protiv nas su svi.

Protiv nas su, jer ideja Hajduka kakvog želimo ne odgovara ogromnoj pasivnoj većini žitelja ove zemlje, koji su ugodno pasivizirani na svojim mjestima na kauču pred tv-programom koji im se servira.

Svijet u kojem drugi postavljaju pravila, rješavaju probleme i svijet koji čeka da bude kako mora biti nije naš svijet.

I težak je to put. Put je to u kojem se traži rad, razmišljanje i akcija. Ali je put koji donosi zdrave i konkretne nagrade.

Kad sjediš doma i ne radiš ništa, u naizgled si komfornoj zoni, i naizgled teško možeš pogriješiti u odluci. Osim što si pogriješio kompletno, jer uopće ne živiš i ne sudjeluješ, nego gledaš tuđe živote kako se odvijaju, najčešće onu verziju koju ti serviraju s tv-ekrana.

A kad se pokreneš i odlučiš uraditi nešto, sigurno ćeš pogriješiti u milijun stvari, sigurno će ti biti i žao nekih stvari koje si uradio, ali svaka odluka koju doneseš i svaka akcija koju odradiš bit će tvoj život i gledajući iza sebe, ostavit ćeš neki trag.

Znam da filozofiram, znam da je možda i teško pratiti ovo što pišem ponekad, ali vrlo je važno da svi mi uradimo to što možemo za svoj klub. Vrlo je važno da sutra budemo na Poljudu, jer sad, kad će padati kiša, sad kad svi očekuju da prdnemo u lonac, sad treba pokazati koliko nas ima.

Klubu se pomaže sudjelovanjem.

Ja smatram da je sutra prava prozivka na Poljudu. Smatram da ćemo sutra znati otprilike koliko nas to ima na koje možemo računati.

I nijedna brojka nije dovoljno velika, kao što nijedna nije previše mala. Jer snaga nije u brojevima, nego u srcu.

A ovo čisto srce koje mi imamo nikad neće prestati kucati. Ne može i ne smije.

Jer bez čistog srca mogu gledati i Big Brother ili englesku ligu. A to je jedini poraz na koji ne pristajem.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s