STAV UDRUGE NAŠ HAJDUK NA SKUPŠTINI DIONIČARA

Predlažemo termin održavanja Glavne Skupštine Kluba najkasnije do kraja mjeseca svibnja odnosno krajem natjecateljske sezone uz iznošenje revidiranog financijskog izvješća .

Predlažemo da se Godišnji izvještaj Uprave detaljnije prezentira. Izvješće Uprave je trenutno objašnjenje stavki u financijskom izvješću, dok posve izostaju objašnjenja što se radilo da bi brojke bile takve kakve jesu i što će se raditi u budućem razdoblju. Očekujemo rješavanje slučaja DAB.

Pozivamo nove, a i sadašnje članove NO-a da osiguraju učinkovito čuvanje poslovne tajne te da svoje stavove i mišljenja zastupaju isključivo kroz brojne mehanizme koje im nudi institucija NO-a, te da svoje obveze odrade maksimalno profesionalno do samog kraja ovog saziva NO-a.

Odgovorno upravljanje financijama i rizicima te optimalno korištenje svih resursa kluba definitivno moraju biti usmjerenje uprave kluba u idućim poslovnim godinama. Samoodrživost kluba je ključna, ali to nije i ne smije biti jedini cilj vodstva. Postignuta financijska stabilizacija zahtijeva dalji kontinuirani rast i razvoj, proaktivnost, unapređenje načina rada, te jasno definirane ciljeve samog kluba koji moraju biti dugoročni, ali i svakodnevni motiv u radu svakog zaposlenika kluba.

Jednu stvar u svemu tome ne smijemo zaboraviti. Hajduk nije samo dioničko društvo, Hajduk je prije svega sportski klub i kao takvome sportski rezultat mora biti prioritet.

Dosadašnji sportski rezultati nisu na razini Hajduka. Očekujemo napredak, tim više što je vrijeme konsolidacije iza nas, a vrijeme rasta i razvoja u svakom smislu, pa tako i rezultatskom, ispred nas.

Jasno, uspjeh mora biti ostvaren na temelju časnog, odgovornog, stručnog i transparentnog vođenja sukladno Kodeksu kluba, te bez financijskih akrobacija koje su nas itekako znale koštati.

Prošlost nam je ostavila neke bitne lekcije iz kojih smo učili i još učimo te stoga sa sigurnošću možemo reći da se samo na časnom, predanom i stručnom radu može graditi optimizam i vjera u rezultat koji onda sigurno neće izostati, a koji će donijeti budućnost kakvu klubu svi želimo.

Uvjereni smo kako ćete kao vodstvo kluba dati svoj maksimum upravo u tim smjerovima i očekujemo da bi u idućoj poslovnoj godini i natjecateljskoj sezoni svi rezultati kluba bili vrhunski. Dakle, i oni sportski. Na zadovoljstvo svih nas zajedno te radost svih suvlasnika i članova.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s