UREDNIČKI KOMENTAR

Komentar glavnog urednika „Dvanaestog novinara“ na komentar glavnog urednika Sportskih novosti, stanovite osobe pod imenom Mario Zorko.

Kaže naš hrabri urednik, stanoviti Mario Zorko kako iz šutnje i mraka nikad ništa dobro nije izašlo. Odmah i u startu sam u potpunosti suglasan s njim po tom pitanju.

Pa lamentira otprilike na temu teorije kako Torcida vlada Dalmacijom kao mafija Chicagom u zlatno vrijeme te organizacije, spominje omertu, rafale, i hrabrog novinarskog Barda Zdravka Reića koji jedini ima hrabrosti napisati nešto o tom teroru i strahu koji sije ta fantomska organizacija strašnog naziva „Torcida“.

Pa kaže na koncu svog uredničkog komentara stanoviti Mario Zorko, navodno glavni urednik tiskovine koja se zove „Sportske novosti“: „Hrkanje sigurno neće zaustaviti eskalaciju nasilja, naprotiv, poticat će sve više fantoma da im je sve dopušteno. I da lijepa riječ i slovo zakona ne vrijede puno pred zakonom palice.“

I u svom zaključku teksta detektira cijeli problem hrvatske države.

Idemo ponovo: „..lijepa riječ i slovo zakona ne vrijede puno pred zakonom palice.“

Kao što sam već napisao, prizor momka s fantomkom na glavi i selfie štapom ili što je već ono imao u ruci je bilo strašno za vidjeti.

I nad time se stanoviti Mario Zorko zgražava. Jezivo, kaže on. A ja se priupitam tko je povrijeđen, tko je ozlijeđen..?

Nitko.

Momak je izgledao strašno, doista, ali ni stanoviti Mario Zorko ni ja ne znamo ni njegov motiv ni njegove namjere, a bilo bi u redu da pišemo samo o činjenicama, bar bi tako novinari trebali funkcionirati, zar ne?

Pa me dalje zanima što stanoviti Mario Zorko ima za reći o neprovođenju zakona općenito.

I zakonu palice.

Ima li što reći o svim onim Dalmatincima koji periodično dobivaju palicama po glavi u gradu u kojem on radi i uređuje stanovitu tiskovinu pod nazivom „Sportske novosti“? Palicama. Redovito.

Ima li što reći o činjenici da je cijeli hrvatski nogometni sustav zapravo van zakona, jer je još prije ohoho godina prekršen zakon i nelegalnim načinom izabrano vodstvo nogometnog saveza. Snagom palice, koja je bila jača od zakona.

Ima li što reći o neriješenim ubojstvima nogometnih menadžera u njegovom gradu. Ubojstvima koja nisu obavljena palicama, nego nečim puno gorim?

Ima li što reći o činjenici da se, na koncu, u toj strašnoj kloaki od Splita i Dalmacije baš nikome nije dogodilo ništa ni približno strašno navedenim primjerima mafijaškog ponašanja u glavnom gradu?

Ima li što reći o činjenici da osim Zdravka Reića još mnogi novinari u Splitu i Dalmaciji pišu o Torcidinim greškama, pa baš ni jednom nije dlaka s glave pala?

Ima li stanoviti Mario Zorko doista saznanja o tome da Torcida stoji iza rafala koji su ispucani u stanoviti kafić stanovitog vlasnika kafića? Zašto stanoviti Mario Zorko svoja saznanja nije podijelio s policijom?

Kako li je stanoviti Mario Zorko samo hrabar kad treba prozivati Torcidu, koja u njegovom svijetu drži za taoca Hajduka, Dalmaciju i cijeli hrvatski nogomet…

Eno, Vinko Vuković usred Splita napisao tekst koji bardovi samo sanjati mogu, ispljucao dio Torcide kao nitko ikad prije.

Ali on nije hrabar, hrabar je samo novinarski bard Zdravko Reić.

Na koncu čovjeku bude čak i žao što stanoviti Mario Zorko nije u pravu.

Bude mu žao što hrvatskim nogometom, sportskim redakcijama, Splitom i Dalmacijom ne upravljaju momci iz Torcide.

Jer više integriteta, poštenja, patriotizma, sposobnosti, humanosti i mašte ima u Torcidi nego u svim političkim strankama, nogometnom savezu i sportskim redakcijama zajedno.

Eto, uvlačim se Torcidi, jer se bojim. Prije nego objavim tekst šaljem ga na redakturu u tajno sjedište Torcide. Živim u strahu i bojim se.

Da, bojim se da će nestati Torcide i da će hrvatskim nogometom i dalje vladati Zdravko Mamić, hrvatskom državom i dalje vladati političari i tajkuni koji vladaju zadnjih dvadeset i kusur godina, a sportskim redakcijama i dalje dominirati stanoviti Mario Zorko i Zdravko Reić.

Samo što neće.

I toga se vjerojatno boji stanoviti Mario Zorko.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s